Bespaar tot 30%  

Tuinarchitect

Nog aan het zoeken naar een tuinontwerp en wil je hier graag hulp bij? Dit is het beroep van een tuinarchitect. Voordat er een tuinaanleg plaats zal vinden is het nodig om eerst alles op een rij te hebben. Een tuinontwerp is hiervoor de perfecte uitgangspositie, vanuit hier kan alle overige werkzaamheden worden geregeld. Denk hierbij aan de inkoop van het materiaal, inhuren van een hovenier en het maken van een eventuele planning. een tuinarchitect en het resultaat

Wat kan je verwachten

Het ontwerpen van diverse soorten tuinen is meer dan enkel het uitwerken van een tuinidee. Zo kan een tuinarchitect een grote rol hebben bij het uiteindelijk ontwerp. Door de creativiteit ga je mogelijk met een heel ander ontwerp de deur uit dan vooraf werd gedacht. De volgende werkzaamheden kunnen worden neergelegd bij een dergelijk bureau:

Advies geven: Zelf weinig tuin ontworpen en hierdoor is het moeilijk om inzicht te creëren. Wat moet er gebeuren om het ruimtelijk te ogen of hoe kunnen er verschillende hoeken in de tuin worden gemaakt. Interessante oplossingen voor problemen waar mogelijk nog niet eens over is nagedacht. Dit heeft alles met de expertise van de tuinarchitect te maken, vooraf kan het niet allemaal bedacht worden.

Afmetingen correct toepassen: Aangezien het oppervlak van de tuin vast staat, zal ook alles binnen deze vierkante meters moeten worden gemaakt. Daarom is het goed berekenen van de afmetingen van cruciaal belang, om uiteindelijk niet tegen verrassingen te lopen. Het verkeerd berekenen zorgt er namelijk voor dat de werkelijkheid niet overeen komt met het tuinontwerp. In meest ongunstige geval zal het zelfs deels verwijderd moeten worden. Heel erg zonde van de tijd, moeite en het geld.

Rekening houden de praktijk: Op een afbeeldingen of in een schets kan iets nog zo mooi lijken, alleen mogelijk niet realistisch om aan te leggen. Zo hebben sommige planten bepaalde ruimte nodig, moet een terras minimaal een afmeting hebben van 12m2 en is een pad minimaal 90cm breed. Dit zijn handigheidjes die puur uit de praktijk worden ervaren.

Materiaalkeuze: De keuze van materiaal zal deels de uitstraling bepalen, maar ook de duurzaamheid. Ook hierover kan een tuinarchitect de juiste adviezen geven.

Kosten van een tuinarchitectgrote tuin ontwikkeld door een ontwerper

De prijs van een tuinarchitect benoemen is heel lastig. Zo zal iedere architect zijn eigen kosten hanteren en daarnaast ook geheel afhankelijk van de wensen. Er zijn meerdere taken die een tuinontwerper op zich kan nemen, zoals:

  • Enkel het ontwerp laten uitwerken
  • Tuinarchitect diverse voorstellen laten doen
  • Het idee presenteren en advies inwinnen

Om een inschatting te maken van de kosten, zal het aantal vierkante meters een rol spelen. Let hierbij wel op dat een tuinarchitect een start tarief heeft van circa €200,- à €400,- en een kleine tuin daardoor relatief duur is. Vanaf 300m2 tuin zullen de kosten voor ontwerpen van de tuin liggen op de €2,50,- per vierkante meter. Zo zal een tuin van 500m2 een prijs tussen de €1000,- en €1.250,- met zich meebrengen.

Daadwerkelijk inzicht krijgen in de kosten die voor het tuinontwerp geldt, is een gratis vergelijking de makkelijkste manier. Hoveniers en ontwerpers uit de regio zullen contact opnemen en hierbij een offerte overhandigen. Door de aanbiedingen te bekijken is het vinden van een geschikt bedrijf helemaal niet meer zo moeilijk.