Op dit moment niet geheel tevreden over de huidige tuin? Dan zal er iets veranderd moeten worden, er is tuin inspiratie nodig. Dit kan zijn door een hele nieuwe tuin aan te laten leggen, maar ook een kleine aanpassing/toevoeging kan al wonderen verrichten. Om een idee te krijgen hoe de tuin er ook uit kan zien, zijn er meerdere inspiratie bronnen. Daarnaast is het een keuze tussen aspecten toevoegen of een nieuw tuinontwerp laten maken.

Het grote voordeel aan een tuin is dat alles geheel naar wens is in te richten. Er zitten nauwelijks beperkingen aan een tuin en ook zeker niet aan de fantasie. Een droomtuin in gedachte kan daarom een droomtuin in de werkelijkheid worden.

overkapping als tuin inspiratie

Waar kan je zoal inspiratie op doen?

Mogelijk hou je al wat beter de ogen open op het moment dat er wordt gezocht naar een nieuw tuinidee. Maar vaak weet je nog niet precies waarnaar je op zoek bent, daarom is het zien van zoveel mogelijk tuinen een goede start. Hierbij kan er vanachter de computer veel inspiraties worden opgedaan door middel van de vele sites, maar ook offline zijn er genoeg voorbeelden. Bekijk onderstaande bronnen om inspiratie op te doen.

  • Tijdschriften
  • Televisie programma’s
  • Diverse websites
  • Foto’s op social media
  • Tuinen in de regio of onderweg

Tijdschriften

Diverse tijdschriften die zich specialiseren op het tuinieren. Hierin staan meerdere tips, maar ook hele diverse tuinen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn ‘Landleven’ en ‘Groei & Bloei’. Hier lekker door heen bladeren en kijken of er leuke tuinideeen in staan.

Televisie programma’s

Er zijn veel televisie programma’s waarbij het huis en de tuin centraal staat. Zelfs specifieke programma’s waarbij er veel tips omtrent het tuinieren worden gegeven. Het bekendste programma is wellicht Eigen Huis & Tuin, deze is iedere zaterdag rond een uurtje op 18.00 te zien op RTL 4. Maar ook ieder ander programma op tv zal met regelmaat tuinen laten zien. Al zie je een serie of film, iedere tuin kan een inspiratiebron zijn!

Foto’s op social media

Heel populair zijn natuurlijk de diverse social media. Iedereen deelt zijn foto’s en geven een kijkje in de keuken. Nu kan er op Facebook worden gekeken, hierbij kan er vooral op pagina’s van hoveniersbedrijven worden gekeken, deze posten vaak resultaten van het werk. Nog beter zijn wellicht de social media die voornamelijk met foto’s werken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Instagram of Pinterest, op Pinterest zijn namelijk heel veel designs van diverse soorten tuinen terug te vinden.Afbeelding van pinterest met tuinidee

Diverse websites

Het web is een grote diversiteit aan websites rijk die tuininspiratie kunnen aanwakkeren. Naast speciale inspiratie pagina’s zijn er ook een groot aantal van blogjes waarin bepaalde aspecten worden uitgelicht. Door simpelweg te Googlen op tuin inspiratie of design, zullen er al honderden websites naar voren komen.

Bestaande tuinen

Loop eens een rondje in de buurt. Hierbij zijn veelal dezelfde formaten van tuinen te zien en ieder vult deze op zijn eigen manier in. Zie wat er mogelijk is en hoe het ingedeeld kan worden. Naast de tuinen van de buren bekijken, kan er ook op andere plekken worden gekeken. Het is gewoon een kwestie van ogen open houden, voornamelijk wanneer er door de bebouwing wordt gereden.