Bespaar tot 30%  

Online tuin ontwerpen

Het grote voordeel aan de opkomst van internet, is dat alles vanachter een scherm gedaan kan worden. Hierbij blijft het ontwerpen van een tuin niet achter. Het heeft dan ook gelijk een hoop voordelen tegenover het ontwerpen op papier. Zo kan er vaak gebruik worden gemaakt van standaard ontwerpen, deze kunnen aangepast worden naar eigen smaak.

Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om het tuinontwerp in een 3d variant te tonen. Waarbij het op papier niet mogelijk is om zogenaamd door de tuin te lopen, kan dit tegenwoordig vrij gemakkelijk.

Diverse gratis websites

Er zijn meerdere sites die een tool aanbieden om zo de tuin gemakkelijk online te ontwerpen. Zelf hebben wij er veel getest en op basis van de objectiviteit willen we graag een top 3 presenteren. Hiermee zullen wezeker niet zeggen dat andere programma’s niet makkelijk in gebruik zijn, maar voor het opzetten van een ontwerp zou je genoeg moeten hebben aan de volgende sites. Hierbij zijn de gratis versies vaak voldoende voor een mooi ontwerp, tevens kan er tegelijk inspiratie worden opgedaan.

1. Sketch Up

Het ontwerpen via SketchUp is vrij ingewikkeld. Dit komt door de vele opties die ze aanbieden. Wanneer dit onder de knie is, kan er een schitterend ontwerp worden gemaakt en achteraf kan dit makkelijk worden opgeslagen.

2. Tekenjetuin

Gratis te gebruiken maar er dient wel ingelogd te worden. Tekenjetuin is een Nederlandse tool en om te beginnen gratis in gebruik. Echter om een 3d ontwerp van de tuin te zien, is er wel degelijk een betaald account nodig. Alleen beginnend met een 2d tuinontwerp en die kan vervolgens worden opgeslagen is het een prima optie om te starten met een ontwerp.

3. Garden planner

Met het plaatsen van de bomen, struiken en meubels is een tuin geheel naar smaak in te richten. Garden Planner is net zoals bij elke tool even uitvogelen hoe het precies werkt. Het nadeel tegenover de andere programma’s is dat het ontwerp alleen in de 2d versie zichtbaar is.

Zelfs een 3d ontwerp

Om een tuin te ontwerpen is het makkelijk om dit vanaf bovenaf te doen. Oftewel in de ontwerp fase word er vaak met 2d gewerkt. Enkel na het ontwerpen is het mogelijk om de tuin tot leven te wekken. Door te switchen naar 3d, kan men de tuin zien alsof er door heen word gelopen. Het komt als het ware tot leven en ook de hoogtes van diverse objecten komen beter tot zijn recht.

Zo is het mogelijk dat iets er heel anders uit ziet en dit in een standaard tuinontwerp nooit werd opgemerkt. Hierdoor kunnen daarom verrassingen voorkomen en tijdig worden gecorrigeerd. Dit allemaal na een ontwerp wat zelf gemaakt is, simpel vanachter de computer.