Bespaar tot 30%  

Onderhoudscontract

Bij tuinonderhoud is het mogelijk om een hoveniersbedrijf eenmalig langs te laten komen. Wanneer het nodig is om de tuinman regelmatig terug te laten komen, is het verstandig om een onderhoudscontract hiervoor aan te gaan. Dit heeft diverse voordelen en het is voor allerlei soorten onderhoudsbeurten in te zetten. Wat de wensen voor het onderhoud zijn, kan in overleg met de hovenier worden bepaald. Hierbij is de tuin het uitgangspunt en de werkzaamheden die zelf niet meer uitgevoerd kunnen worden. Hierbij kan het zijn dat er maandelijks tijd word vrij gemaakt, maar ook een 2x per jaar kan worden afgesproken voor een onderhoudsbeurt.

Voordelen van een onderhoudscontract.

Iedere tuin heeft een onderhoudsplan, de ene tuin heeft natuurlijk wat meer aandacht nodig dan een ander. Alleen vroeg of laat is er onderhoud nodig om de tuin leefbaar en netjes te houden. met een onderhoudscontract ben je verzekerd van een verzorgde tuin het gehele jaar door.

Vooraf kunnen alle afspraken worden ingepland, zodat de tuinman hier gegarandeerd tijd voor heeft.

Door het een duidelijk contract aan te gaan, zijn de kosten ook voor ieder jaar duidelijk. Ook tijdens de drukkere periodes voor de tuinman, staat de data al vast in de agenda.

Er is geen manier om aan het onderhoud onderuit te komen. Bekijk alle opties die bij tuinonderhoud horen en wat het belang hiervan is. Op het moment dat er niet voldoende aandacht aan worden besteed, zal uiteindelijk de tuin gerenoveerd worden, dit is vele male kostbaarder.

Wat kan onder zo een contract vallen

Eigenlijk alle werkzaamheden die in de tuin zullen plaats vinden. Het kan heel erg uiteenlopend zijn, alleen vaak is er een bepaalde basis die in veel tuinen terug komen. Daarom hebben wij een lijst samengesteld van meest voorkomende soorten onderhoud. Mogelijk dat dit niet alle onderhoudswerkzaamheden dekt die nodig zijn voor de eigen tuin. Een hovenier zal altijd open staan voor het uitvoeren van andere kleine of grote taken.

Zowel grote als kleine tuin

Vaak word gedacht dat alleen een onderhoudscontract wordt afgesloten wanneer de tuin heel groot is en dit niet meer is te managen. Natuurlijk is een grote tuin tijdrovend en is de kans groot dat hier hulp bij wordt ingeschakeld. Alleen ook een kleine tuin kan periodiek onderhoud vergen. Dit kan ook al 2 keer per jaar zijn voor het laten verwijderen van onkruid of het laten snoeien van een heg. Zeker wanneer jezelf niet meer mobiel bent, dan kan een onderhoudsplan belangrijk zijn om toch de tuin schoon te houden.onderhoud van een kleine tuin

Een grote tuin vergt automatisch meer onderhoud. Dit gaat daarom ook meer tijd kosten, als de tijd hier niet beschikbaar voor is, kan het onderhoudscontract ook als ondersteuning worden gezien. Zo kan er alsnog taken zelf worden uitgevoerd. Zoals het gras maaien kan altijd zelf gedaan worden, maar de overige taken kunnen worden overgeheveld naar een hovenier.

Kosten voor periodiek onderhoud

Hoeveel de kosten bedragen voor het onderhoudsplan, zal afhankelijk zijn van het onderhoudsplan. Alleen waarop de prijs is gebaseerd, word vaak op basis van het uurtarief vastgesteld. Omdat het onderhoud veelal tijd kost en minimalistisch materiaal. Door zelf in te schatten hoeveel uur een tuinman nodig heeft, kunnen de kosten voor het tuinonderhoud bepaald worden. Ga voor een uurtarief, uit van zo een €30,- á €40,- gemiddeld. Dit tarief zal per hoveniersbedrijf verschillen, vraag hiervoor een vergelijking aan om een indicatie te krijgen. Houdt daarbij de voordelen van de periodieke onderhoudsbeurt in het achterhoofd. Door middel van zo een contract kan er een goede relatie met de hovenier ontstaan.