Bespaar tot 30%  

Boomverzorging

Bij boomverzorging onderscheiden wij 2 soorten van verzorging. De eerste categorie is eigenlijk het zelf verzorgen van de boom. Zo heeft iedere boom aandacht nodig en dit zijn taken die elk jaar terug komen. Veel van de terugkerende taken zijn zelf uit te voeren. Denk hierbij aan het leveren van de juiste voeding van de boom en zorgen dat deze vrij kan groeien.

Er zijn ook een aantal taken die niet meer zelf uitgevoerd kunnen worden. Dit is vooral het geval wanneer het hier om een grotere boom gaat. Zo kan het lastig zijn om een boom op hoogte te snoeien. Hiervoor zal er veelal een specialist ingeschakeld worden, een echte boomverzorger! Op beide categorieën zullen we verder in gaan en hierbij hebben wij de juiste tips in huis. Voordat er een boom geplant word, moet er rekening gehouden met diverse aspecten. Bekijk snel waar zoal aan gedacht moet worden –> Een boom overwegen?

Zelf de boom verzorgen

Het eerste jaar nadat de boom is geplant is het allerbelangrijkste. Hierbij is het van belang om deze voldoende water en voedingstoffen te geven zodat de boom zich kan aarden. Na het eerste jaar kan de boom vaak wel meer zelfstandig opereren, maar moet het altijd nog goed in de gaten gehouden worden. Zo kan het geen kwaad om in droge tijden de grond nog wat te bevochtigen. Dit kun je het beste doen met regenwater, hier zitten de juiste grondstoffen in, in tegenstelling tot leidingwater. Regenwater vang je eenvoudig op met een regenton. Tegenwoordig zijn er hele mooie exemplaren te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld een regenton met bloembak. Zo is de regenton niet alleen functioneel, maar ook nog eens een aanwinst voor je tuin!

Ook na het eerste jaar heeft de boom voldoende eten en drinken nodig. Op het moment dat dit niet genoeg in de grond zit, kan dit met behulp van mest en water worden toegevoegd. Hoe ouder de boom en dieper de wortels komen, des te beter het kan overleven.

Om de groei te beheersen is het belangrijk dat er tijdig word gesnoeid. Snoeien is daarom een belangrijk onderdeel van de verzorging. Dit houdt de boom ook netjes en kan eventueel overlast bij buren voorkomen. Bij kleinere bomen is het vaak nog zelf te doen. Mocht het te ingewikkeld worden, dan kan hier altijd een specialist met het juiste materiaal voor worden ingeschakeld.

Specialistische verzorging

Op het moment dat de boom serieuze vormen begint aan te nemen, kan een snoeibeurt niet altijd haalbaar zijn voor de consument. Hiervoor zijn de specialisten voor boomverzorging in het leven geroepen. Geen boom is te hoog. Voor een boomverzorger zijn er 3 taken waarvoor ze het meest worden ingehuurd.

1. Snoeien

Hierbij hebben we het niet meer over een kleine boom. Maar om bij de toppen van grote bomen te komen is het, zonder de juiste bescherming, levensgevaarlijk.

2. Boom kappen

Naast het onderhouden van een boom, komt het ook wel eens voor dat een boom gekapt moet worden. Dit kan meerdere redenen hebben zoals: een boom kan ziek zijn, overlast veroorzaken of er zijn andere bestemmingen voor de tuin.

3. Boomstronk verwijderen

De wortelen van een boom zijn het meest vervelende om te verwijderen. Deze kunnen heel diep zitten en het is belangrijk om deze op de juiste manier te verwijderen. Bij een kleine boom is het soms nog mogelijk om zelf uit te voeren, maar vaak word dit alsnog onderschat. Bij een boomstronk verwijderen komen vaak ook machines kijken die het mogelijk maken.

De kosten van boomverzorging

Bij het inhuren van een specialist, komen kosten kijken. Hierover leveren wij graag meer informatie aangezien er dan met voorkennis contact opgenomen kan worden. Wat wij zelf niet kunnen doen is een vaste prijs geven voor de kosten die komen kijken bij de verzorging van jullie boom. Omdat de prijs van boomverzorging in elke situatie anders ligt. Wat is de locatie? Welke boom soort is er? Wat moet er worden gedaan qua verzorgen? Dit alles bepaald het materiaal en de tijd die nodig is voor het juist uitvoeren. Wel kunnen we een gemiddelde uurloon geven van een boomverzorger, deze rekent tussen de €30 en €50 per uur.

Gaat het alleen om de verzorging waarbij de hovenier geen machines nodig heeft, dan zullen er boven de uurprijs niet veel kosten komen. Maar bij het verwijderen van een boomstronk waarbij een graafmachine komt kijken. Of een hoge boom moet worden gesnoeid, dan zullen er nog extra kosten bij komen uiteraard.

Kom meer te weten over de kosten van boomverzorging door een indicatie aan te vragen bij een tuinman. Deze zal kunnen aangeven wat er bij komt kijken en wat de kosten hiervoor zullen zijn. Verstandig hierbij is om meerdere bedrijven na te vragen en de prijzen te vergelijken. Dit kan geheel gratis en vrijblijvend via de tool die wij ontwikkeld hebben. Start gratis een vergelijking!