Bespaar tot 30%  

Hovenier gezocht

Bij het klussen in de tuin kan het nodig zijn om een hovenier te zoeken. Een hovenier gezocht is dan voornamelijk omdat u zelf hier de tijd of kunde niet voor heeft. Geen probleem, hier zijn namelijk de hoveniersbedrijven voor in het leven geroepen. Het is dan natuurlijk nog wel van belang om een geschikte hovenier te vinden.

Middels het stappenplan op deze pagina is het vrij eenvoudig om uiteindelijk tot de juiste keuze te komen. Het zijn totaal 4 stappen en kost slechts enkele minuten van u tijd om dit goed voor te bereiden.

  1. Wensen opstellen
  2. Budget bepalen
  3. Vergelijken van hoveniers
  4. Keuzemoment

Wensen opstellen

Om te beginnen zullen er wensen zijn wat er aan de tuin moet worden gedaan. Waarschijnlijk heeft u zelf al een idee hierover, maar in hoeverre is het uitgewerkt? Het scheelt een hoop tijd wanneer er een wensenlijstje is op basis hiervan kan er namelijk verder worden gekeken naar diverse hoveniers. Er kan ook een hovenier worden gezocht om vervolgens advies te vragen aan dergelijke bedrijven.

Wensen kunnen uiteenlopen van de wensen voor bestrating, vijver, nieuwe schutting of nog specifiekere wensen. Wanneer er al een tuinontwerp is opgesteld, zal dit extra helpen bij de zoektocht. Het uiteindelijk doel kan ook zijn om een tuinontwerp op te laten stellen om deze vervolgens zelf uit te voeren.

Budget bepalen

Een belangrijke vervolgstap is om het budget vast te stellen. Het inschakelen van een hoveniersbedrijf gaat altijd tesamen met een budget. Hoe hoog de kosten uiteindelijk gaan worden kan altijd worden gecontroleerd. Bij een laag budget zal er meer creatief worden gevraagd en mogelijk moet de hovenier ondersteund worden.

Door middel van het budget en de wensen kan er gericht worden gezocht naar een tuinman. Het is dan wel belangrijk om realistisch te zijn, hoveniers starten met een uurtarief van €25,-. Op het moment dat hier geen voldoende budget voor is, kunt u zelf de handjes uit de mouwen steken of familie en/of vrienden inschakelen.

Hoveniers vergelijken

Nadat alles op papier is voorbereid qua wensen en budget, is het tijd voor de volgende fase. Hierbij wordt er gezocht naar die verschillende hoveniersbedrijven. Doe de wensen toe te lichten, kunnen ze een indicatie geven van de bijbehorende kosten. Hiervoor zijn meerdere methodes. De eerste optie is om elk hoveniersbedrijf afzonderlijk te contacten en alles toe te lichten. Dit kan een tijdrovende bezigheid zijn om genoeg hoveniers te kunnen vergelijken.

Hier is gelukkig een snellere manier voor verzonnen. Het is namelijk mogelijk om in 1 klap meerdere hoveniers te vergelijken. Door eenmalig de wensen op te geven, kan de aanvraag naar meerdere bedrijven worden gestuurd. Deze zullen vervolgens per mail contact opnemen en waar nodig kunnen de plannen verder uitgewerkt worden.

Geschikte hovenier kiezen

Als laatste fase zal er een hovenier worden gekozen die de klus uit gaat voeren. De keuze zal gebaseerd zijn op alle voorgaande informatie die verzameld is. Er zijn waarschijnlijk diverse offertes van hoveniers binnen gekomen en deze worden naast elkaar gelegd. Tevens wordt er kritisch naar de wensen en de kosten gekeken.

Ook het gevoel moet goed zijn, hoe erg denkt het hoveniersbedrijf met u mee en heeft u vertrouwen in de samenwerking. Neem hier ook ervaringen van klanten in mee, deze zijn vaak online te vinden. Een tip is om de offertes eerlijk te vergelijken en dit betekend dat de totaalprijs leidend is.

Laat aan de hovenier weten dat er gekozen is en vanuit daar kan er een planning worden gemaakt. Gefeliciteerd en alvast veel succes met het genieten van de nieuwe tuin!