Goedkope hovenier nodig? Vergelijk en bespaar!

Tips bestrijden mollen in de tuin

 

Mollen kunnen voor het welzijn van de tuin funest zijn. Ze ondergraven letterlijk de tuin en schromen niet om onderweg wat planten te beschadigen. Ook zijn de molshopen ontsierend voor een anders zo strak gazon. Daarom bespreken we enkele tips voor het bestrijden van mollen in de tuin.

1. Controleer de aanwezigheid van mollen

Een molshoop toont aan dat er ooit een mol in de tuin aanwezig was. Dat betekent echter niet dat die mol daar nog steeds aanwezig is. Het kan immers zo zijn dat de mol al verdwenen is. Controleer dus voor je verder gaat of de mol nog wel aanwezig is. Dat klinkt moeilijker dan het is. Je kunt eenvoudig de molshopen plat maken. Als er de volgende dag toch weer nieuwe molshopen zijn, is de mol er nog steeds. Blijven molshopen uit, dan is het probleem verholpen.

2. Plaats een mollenklemLast van molshopen in de tuin?

Een mollenklem is eigenlijk de beste remedie om van mollen af te komen. Je moet hiervoor wel eerst de gang van de mol zien op te sporen, om daar vervolgens de mollenklem in te plaatsen. Die gangen vind je vaak in rechte lijn tussen twee dicht bij elkaar liggende molshopen. Graaf voorzichtig tussen die molshopen tot een diepte van ongeveer 30 centimeter. Wanneer je de gang gevonden hebt, plaats je voorzichtig de mollenklem in de gang en dek je het gat toe met aarde. Zet vervolgens een stokje vlak naast de plaats waar de klem staat, zodat je de klem later nog terug kunt vinden.

3. Ultrasone geluiden

Er zijn apparaten op de markt die beweren met ultrasone geluiden de mollen te kunnen weren. Het voordeel van deze apparaten is dat de apparaten niet ingegraven hoeven te worden, wat dus wat tijd scheelt. Nadeel van deze manier van het verjagen van mollen is dat het effect beperkt lijkt te zijn. Geluid beweegt zich immers onder de grond niet zo goed voort als boven de grond, waardoor het ultrasone geluid maar tot een geringe afstand werkt.

4. Uitroken

Tenslotte kun je er nog voor kiezen om de mollen uit te roken. Je hoeft niet zelf met vuur aan de slag te gaan; er zijn immers speciale machines op de markt waarmee de mollen gemakkelijk uitgerookt kunnen worden. De kans is echter aanwezig dat de mollen na het uitschakelen van de machine gewoon weer terugkomen.

Related Posts

About The Author

Add Comment