Ontvang gratis offertes

Vergelijk 6 hoveniers in uw regio InformatiegidsVergelijk direct!

Gratis offertes

Vergelijk 6 hoveniers in uw regio

Vergelijk gratis  

 

 Gratis en vrijblijvend

Bespaar tot 40%

 Hovenier in de regio

Leuke tips voor kinderen in de tuin

door | sep 13, 2016 | Kindvriendelijk, Tips, Tuininspiratie | 2 reacties

Binnen een tuin zijn er heel veel mogelijkheden om de kinderen te vermaken. Zo is er voor iedere leeftijd wel een goede tip die helpt bij het opzetten van een gezellige dag spelen in de tuin. Het voordeel aan het spelen in de tuin is het toezicht dat hier op gehouden kan worden. In plaats van het spelen op straat of in een speeltuin zelf, zijn de kinderen dichtbij. Natuurlijk hoort een kind niet alleen in de tuin te spelen, maar op het moment dat er leuke opties zijn, zal dit wel gestimuleerd worden.

6 Tips op een rij

Bij een kindvriendelijke tuin hoort niet alleen de juiste ondergrond en indeling. Het belangrijkste voor de kinderen gaat zijn de spellen die kunnen worden gespeeld. We hebben een zestal tips op een rij gezet, dit zijn voornamelijk populaire middelen die worden gebruikt om kinderen bezig te houden.

Tip 1: Een zandbak

Voor de jonge kinderen is het hebben van een zandbak een hele goede optie. Relatief gezien vrij veilig en daarnaast geeft het uren speelplezier. Er kan van alles gemaakt worden en is heel goed voor de creativiteit van het kind. Van hele jonge kinderen tot een jaar of 8 kunnen zich prima vermaken. Hierbij zijn er verschillende variaties van zandbakken. Voor iedere tuin en budget is er wel een passend model.

Tip 2: Trampoline

Heel erg populair is het hebben van een trampoline. Veel vrienden zullen langs willen komen om hier op te gaan springen. Vooral bij de wat oudere kinderen is het wel uitdagend om te gaan stunten en trucjes te doen. Hierbij moet er goed opgelet worden dat de trampoline op een veilige plek staat. Op het moment dat er iemand af valt, dat hier geen gevaarlijke objecten bij in de buurt staan. Tegenwoordig zijn er ook trampolines met een vangnet aan de zijkant, dit is een goede oplossing hiervoor. Maar alsnog is de plaatsing van de trampoline erg belangrijk.

Een trampoline in de tuin met valnet

Tip 3: Een speeltoestel

Zoals in veel speeltuinen staan, zijn er diverse speeltoestellen die ook in de eigen tuin geplaatst kunnen worden. Hierbij zijn de schommel en glijbaan wel de meest gekozen toestellen. Daarnaast worden ook klimmuren, een wip wap en speeltorens veel gekozen. Sommige zijn eenvoudig te plaatsen in de tuin. Er zijn ook wat grotere attributen die stevig in de grond geplaatst moeten worden. Het mooie is dat ieder kind er veel plezier aan beleeft en het ook een leuke uitstraling heeft in de tuin. Het nodigt op feestjes ook direct uit om ze te gaan gebruiken.

Tip 4: Huisje voor de kinderen

Niet ieder kind speelt hier graag in. Alleen voor de liefhebbers zijn er diverse huisjes die eenvoudig geplaatst kunnen worden. Een stoerdere variant hierop is een boomhut maken. Dit is voor niet veel tuinen en kinderen weg gelegd. Voor veel tuinen blijft het bij een speel huisjes voor de kleine kinderen. Zo hebben de kinderen het gevoel dat ze een eigen plekje hebben en kunnen helemaal in een eigen wereldje zijn tijdens het spelen.

Tip 5: Huisdier in de tuin

Wat ook vaak word gedaan is het plaatsen van een huisdier in de tuin. Een bekend voorbeeld hiervan is het hebben van een konijn. Deze kunnen bij goed weer heerlijk in de tuin rond huppelen. Een leuke manier om het kind kennis te laten maken met dieren en geeft veel gezelligheid. Natuurlijk moet er bij een huisdier wel verder worden nagedacht over de verantwoordelijkheid. Hierbij kunnen de kinderen worden betrokken en zo leren ze direct wat verantwoordelijkheid inhoudt.

Kin in de tuin spelen met een bal

Tip 6: Bal spel

Er zijn diverse bal spellen, maar in de meeste tuinen is het lastig om een deze te kunnen uitvoeren. Bij een groot grasveld is het natuurlijk mogelijk om haast ieder balspel te spelen. Hierbij moet goed naar de omgeving worden gekeken, of er mogelijk iets kan worden kapot gemaakt door rondvliegende ballen. Een goede tip is om hiervoor zacht materiaal te nemen. Een zachte bal zal namelijk niet zomaar door de ruit vliegen. Voor een kleine tuin zijn er ook alternatieven. Zo is het mogelijk om een voetbal of tennisbal aan een draad te kopen. Deze kunnen in het midden van de tuin worden gezet en hebben maar een beperkte reikwijdte.

Mogelijkheden afhankelijk van de tuin

Hierbij speelt de grootte van een tuin een belangrijke factor. Er is nou eenmaal weinig te veranderen aan het aantal vierkante meters. Bij een kleine tuin zal er creatiever moeten worden omgegaan met de keuzes. Waarbij een grootte tuin alles wel geplaatst kan worden en er ook nog algemene spelletjes gedaan kunnen worden door de kinderen. In een grote tuin hebben ze eigenlijk helemaal geen toestellen nodig om zich te vermaken.

Als ouder kan er wel rekening met worden gehouden. Zo zullen er keuzes gemaakt worden. Komt er een leuk terras, schuurtje, moestuin, bepaalde planten of toch een hoekje voor de kinderen. Hierbij word er vaak gekozen voor de combinatie.

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op HovenierInfo.nl

De n1 website met tips voor het uitvoeren van tuin klussen. Graag helpen we met het beantwoorden van zoveel mogelijk vragen. Bespaar eenvoudig op de kosten van een hoveniersbedrijf. Wij zijn er voor de consument en verspreiden het liefst zoveel mogelijk informatie.

Meer inzicht in kosten van..

 

 

Blijf op de hoogte

Tips bestrijden mollen in de tuin

Vergelijk gratis    Gratis en vrijblijvend Bespaar tot 40%  Hovenier in de regio Mollen kunnen voor het welzijn van de tuin funest zijn. Ze ondergraven letterlijk de tuin en schromen niet om onderweg wat planten te beschadigen. Ook zijn de molshopen ontsierend voor...

Lees meer

Met een BBQ de tuin bemesten

In de zomer lekker van een bbq aan het genieten, helaas geeft het altijd veel rotzooi. Alleen nu kan het as nog nuttig gebruikt worden. Zowel het as van een bbq als een houtkachel is geschikt voor bemesting. Het klinkt misschien als een gek idee, maar het is al een...

Lees meer

Bespaar tot 40% op een hovenier

Pin It on Pinterest

Share This