Om de tuin te bestraten is een tuintegel een optie. Eigenlijk omvat de term tuintegel verschillende soorten materiaal, als de tegel maar geschikt is voor de tuin. Het verschil met stenen is dat een tegel vrij dun is en een vierkanten of rechthoekige vorm heeft. Een aantal voorbeelden van populaire tuintegels:

  • Houten tegels
  • Betontegel
  • Grindtegel
  • Rubberen tegel
  • Keramische tuintegel

Tuintegels bestellen of laten bestellen

Om aan tuintegels te komen zijn er twee mogelijkheden. Hierbij kan er worden gekozen om de tuintegels zelf te gaan bestellen. Dit kan gemakkelijk online of bij 1 van de vele tuincentra. Het kan ook altijd in combinatie door eerst naar de tegels te gaan kijken om ze vervolgens online te gaan bestellen.

Het budget bepalen

Onvermijdelijk is om te kijken naar het budget wat vrij is gemaakt voor de bestrating. Hierbij gaan we alleen even uit van de kosten voor de tuintegels/stenen zelf. Dit is namelijk heel makkelijk te berekenen. De aanschafkosten voor de tegels worden uitgedrukt in m2. Door het gehele oppervlak te bereken wat betegeld gaat worden, kan men het budget per m2 bepalen. Hiervoor is enkel nog het totaal budget nodig. Is er bijvoorbeeld een budget van €1000,- en moet er 40m2 worden bestraat, dan komt het budget op 1000/40 = €25,- per m2 uit. Met deze prijs kan er gerichter worden gezocht naar de gewenste stenen.

Goedkope tuintegels kopen

Het zoeken van een goedkope tuintegel lijkt heel eenvoudig. Veel bedrijven op internet adverteren er mee. Alleen goedkoop is en blijft een relatief begrip en het gaat erom dat de prijs van de tuintegels prettig aanvoelen. Het aanhouden van een strak budget is hierbij essentieel. Op het moment dat de juiste tegel simpelweg niet binnen de prijs range te krijgen is, kan het verstandig zijn om naar een goedkopere variant te kijken. Het is ook altijd mogelijk om tegels tweedehands te kopen of soms zelfs gratis af te halen. Dit is de goedkoopste oplossing en kunnen nog prima tegels zijn.