Bespaar tot 30%  

Sierbestrating

Op zoek naar sierbestrating om de tuin een uniek uiterlijk te geven. Het leggen van dergelijke bestrating zal grotendeels van de stijl bepalen. Het is belangrijk om de tuin als een geheel te behandelen. Het kiezen van de juiste sierbestrating is daarom een must. Gelukkig zijn er oneindig veel opties en is er voor iedere stijl wel een geschikte bestrating. We zullen de mogelijkheden hier uitlichten en tips geven hoe uiteindelijk nog meer inspiratie op gedaan kan worden.

Mogelijkheden bij leggen van sierbestrating

Sierbestrating ontstaat door het materiaal wat gekozen moet worden en vervolgens de manier waarop de steen of tegels worden geplaatst. Het mooie is dat elke steen op maat gemaakt kan worden, de afmetingen zullen dus geen beperking zijn. Wel zullen de kosten van het materiaal afhangen van deze afmetingen.

Populaire materialen

  • betonstenen
  • gebakken stenen
  • keramische tegels
  • natuursteen
  • siergrind

Samengevat worden bovenstaande materialen het meest gebruikt. Hier zijn dus diverse stenen en tegels in terug te vinden, maar ook siergrind is een populaire optie. Met de juiste ondergrond voor siergrind kan er namelijk worden gezorgd dat alles netjes op zijn plaats blijft.

Diverse stijlen

Het kan ook zo zijn dat de stijl als eerst word gekozen. Vervolgens word op basis van de stijl het materiaal gekozen. Vaak is de stijl namelijk vooraf al bekend. Of deze bestaat al in de huidige tuin en vervolgens kan de sierbestrating hier op af gestemd worden. Veel gekozen stijlen van tuinen worden hieronder benoemd.

  • Klassiek
  • Authentiek
  • Modern
  • Landelijk

Doe inspiratie op

Bij het zoeken naar een nieuwe bestrating, is inspiratie een uitgangspunt. Op basis van de inspiratie kan er worden gezocht naar de juiste tegel. Er zijn een aantal manieren om inspiratie op te doen, hierbij geven wij 2 handige plekken waar veel diverse mogelijkheden zijn terug te vinden.

Showtuinen

Bij een tuincentra of speciale bestrating shops zit er vaak ook een gedeelte met een showtuin. Hierbij worden alle opties uitgestald. Het grote voordeel is dat de steen hier daadwerkelijk ervaren kan worden. Daarnaast is het eenvoudig om de bestrating te bestellen aangezien dit direct kan worden doorgegeven. Ook kunnen de wensen worden genoteerd en kan het mogelijk via een hovenier of stratenmaker worden gereserveerd. Deze kan het dan direct in de tuin leggen.

Blogs en social media

Online zijn er ontelbaar afbeeldingen te vinden van mooie en unieke sierbestratingen. Diverse blogs schrijven hier over en de afbeeldingen worden maar al te graag gedeeld. Veel bedrijven willen mensen inspireren en daarom worden er op dagelijkse basis blogs geschreven. Ook kan er worden gekeken op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest naar de voorbeelden van allerlei opties voor de bestrating. De mooie foto’s zullen inspireren, hierdoor kunnen wensen worden gevormd.

Is sierbestrating goedkoop?

Sierbestrating kan goedkoop zijn. Alleen bij sierbestrating liggen de prijzen het meest uit elkaar van allemaal. Zo zijn er zeer simpele mogelijkheden zoals het leggen van tuintegels, het materiaal zal de prijs bepalen. Door ze op een speciale manier te leggen ontstaat er toch een uniek patroon.

Als voorbeeld kunnen we wel koppelstones noemen, deze zijn vrij goedkoop. De prijs hiervoor begint rond de €15,- per vierkante meter, dit is dan nog wel exclusief het leggen.

Maar natuurlijk zijn er ook dure natuurstenen, deze vallen ook onder sierbestrating. De kosten kunnen dus zo hoog uitvallen als je zelf wenst. Hier zal bij de keuze van het materiaal rekening met gehouden worden.